ATO ANKARA TİCARET ODASINDAN KOSGEB UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ



ATO ANKARA TİCARET ODASINDAN KENDİ İŞİNİ KURMAK İSTEYENLERE "KOSGEB UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ"
Eğitime katılıp sertifika alacak herkes 27.000TL Hibe almaya hak kazanacak...

Ankara Ticaret Odası tarafından, 12.04.2012 - 07.05.2012 tarihleri arasında “KOSGEB Yeni Girişimci Desteği” kapsamında “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” verilecektir. Bu eğitim sayesinde kendi işini kurmak isteyen kişiler 27.000 TL lik devlet hibesi alabilecekler.

Eğitime katılmak isteyenlerin Başvuru Formunu doldurarak 06.04.2012 Cuma günü saat 16:00’ya kadar elif.gokcelik@atonet.org.tr elektronik posta adresine veya  201 82 59 no.lu faks numarasına göndermeleri gerekmektedir.
Başvuruda bulunan katılımcı adayları, 10.04.2012 Salı günü, saat 09:00’da, Ankara Ticaret Odası Hizmet Binası içinde yer alan Meclis Toplantı Salonu’nda sınava tabi tutulacaktır. Sınavda en yüksek puanı alan ilk 120 (yüzyirmi) aday eğitim katılımcısı olmaya hak kazanacaktır.

Eğitime başvuruda bulunmuş ve sınava girmiş olmak eğitime katılmaya hak kazanıldığı anlamına gelmemektedir. Sınav sonuçlarının değerlendirilmesi neticesinde eğitime katılmaya hak kazananların kesin listesi 11.04.2012 çarşamba günü ATO resmi internet sitesinden duyurulacaktır.

Eğitimler aşağıda belirtilen tarihler çerçevesinde 4 (dört) grup olarak 09:30-17:30 saatleri arasında Ankara Ticaret Odası Hizmet Binası’nda gerçekleştirilecektir.  

Eğitime devam zorunluluğu bulunmaktadır.

----------------------------------------

Müşavirliğimiz iş planları yazılması konusunda danışmanlık hizmetlerini sürdürmektedir. 

Yorumlar

Ahmet Gülşen dedi ki…
KOSGEB Başkanlığı tarafından yeni iş kurmak isteyen girişimcilere verilen ve alt sınırı 27.000 TL olan hibe desteği 30.000 TL’ye çıkarıldı. Ayrıca işini büyütmek isteyenlere 2 yılı ödemesiz 4 yıl vadeli 70.000 TL geri ödemeli destek verilecek.


Ekonomik ve sosyal anlamda son derece hayati işlevleri yerine getiren girişimcilerin desteklenmesi, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve girişimciliği gençlere bir kariyer fırsatı olarak sunmak amacıyla KOSGEB tarafından verilen Girişimcilik Destek Programı’nda önemli değişiklikler yapıldı.

Buna göre; KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinden mezun olarak, işini kuran girişimcilere verilen 27.000 TL geri ödemesiz KOSGEB Yeni Girişimci Desteği 30.000 TL’ye çıkarıldı. Ayrıca 60 saat olarak verilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin süresi de, işini kurmak isteyen girişimcilerin, iş kurma sürecinde hangi hedefler için neleri nasıl ve ne zaman yapacağını belirlemesi amacıyla başarılı iş planı hazırlamaları için toplam 70 saate çıkarıldı.

YENİ GİRİŞİMCİ DESTEĞİ 27.000 TL’den 30.000 TL’ye ÇIKARILDI.

Kendi işyerini kurmak isteyen için bir nevi başlangıç sermayesi desteği olan Yeni Girişimci Desteği kapsamında verilen hibe desteği 27.000 TL’den, 30.000 TL’ye çıkarıldı. KOSGEB İcra Komitesi’nde alınan kararla, girişimcilerin kuracakları işletme için, işletme kuruluş giderleri desteği 3.000 TL, Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Ofis Donanım ve Yazılım Desteği 15.000 TL, İşletme Giderleri Desteği 12.000 TL olmak üzere toplam 30.000 TL olarak uygulanacak. Böylece, Yeni Girişimci Desteği’nin 30.000 TL’si geri ödemesiz, 70.000 TL’si de geri ödemeli olmak üzere toplam 100.000 TL’ye çıkarılmıştır.

UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİNİN SÜRESİ ARTTIRILDI.

İş arayanlar başta olmak üzere kadınlar, gençler, özürlüler gibi tüm grupların yeni bir iş kurması amacıyla, gerek KOSGEB olarak, gerekse çeşitli kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılarak verilen 60 saatlik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin süresi de, 24 saati atölye çalışmaları olmak üzere toplam 70 saate çıkarıldı. Alınan kararla, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri elektronik ortamda da gerçekleştirilebilecek.

ÜNİVERSİTELERDE GİRİŞİMCİLİK DERSİ ALANLAR DA, KOSGEB DESTEĞİ ALACAK.

Alınan kararla, üniversiteler tarafından, örgün eğitim kapsamında verilen girişimcilik derslerinin bir akademik yıl içerisinde en az 56 saat olarak uygulanması kararlaştırıldı. Bu dersleri alan girişimci öğrenciler, KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifikası alıp, hibe şeklinde verilen 30.000 TL’lik girişimcilik desteğinden de faydalanacak. Faizsiz 70.000 TL’lik geri ödemeli destekten de yararlanabilecektir.

Sürdürülebilir kalkınma için girişimcilerin tüm gücünü kullanmak ve başarılı işletmelerin kurulması için destek mekanizmaları kurmanın gereklilik olduğunu vurgulayan KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan; ''Ülkemizde yeni kurulan işletmelerin finansmana erişimde karşılaştıkları zorluklarını bildiğimiz için 2010 yılında başlattığımız KOSGEB Yeni Girişimci Desteği, girişimcilerin işletme kuruluş döneminde yaşadıkları sıkıntıları aza indirmek için verdiğimiz bir destek niteliğindedir. Bu kapsamda, girişimcilere verdiğimiz hibe desteğini 27.000 TL’den 30.000 TL’ye çıkarttık. Geri ödemeli destek limiti olan 70.000 TL’yle birlikte bu desteğimiz 100.000 TL’ye çıkmıştır. Yeni Girişimci Desteğinde, destek oranı 1. ve 2. bölgeler için % 60, 3. ve 4. bölgeler için %70’tir. Kadınlar ve özürlüler için bu oranlar (+) %10 olarak uygulanmaktadır. Girişimcilerimizin bu desteğe başvurabilmeleri için eğitim sürecini tamamlamış olmaları ve kabul edilebilir bir iş planı sunmaları gerekmektedir.’’dedi.

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANKARA’da Stratejik Sektörler İçin 1 milyon TL Hibe Başvurusu Yeni Çağrı

ANA SÖZLEŞME ÖRNEKLERİ

Teknokent Destekler ve Teşvikleri