KOSGEB ve Vakıfbank'tan KOBİ'lere uygun kredi

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile Vakıfbank arasında sağlanan işbirliğiyle KOBİ'ler 60 aya varan vadelerde uygun faiz oranlarıyla masrafsız kredi kullanabilecek.

KOSGEB ile Vakıfbank arasında KOBİ'lerin finansal ihtiyaçlarını uygun koşullarla karşılamak üzere işbirliği protokolü imzalandı.
Vakıfbank Genel Müdürü Halil Aydoğan, KOBİ'lerin Türkiye'nin kalkınmasının temel dinamiklerinden birini oluşturduğunu kaydetti. Vakıfbank'ın en önemli odak alanlarından birini de KOBİ'lerin oluşturduğunu belirten Aydoğan, söz konusu protokolle KOBİ'lere özel fırsatlar sunacaklarını söyledi.

Aydoğan, KOSGEB veri tabanına kayıtlı bulunan ve güncel KOBİ beyannamesi onaylı işletmelerin protokolle uygulanacak imkanlardan yararlanabileceklerini vurgulayarak, "İşbirliği kapsamında özel bir krediyi, VakıfBank-KOSGEB İşbirliği Taksitli İşletme Kredisi'ni hizmete sunduk. Bu krediden yararlanan işletmelerimiz, avantajlı faizlerle kredi kullanabilecek. Böylece işletmelerimiz, kısa ve orta vadeli nakit ihtiyaçlarını uygun koşullarla karşılayarak rekabet avantajı elde edecekler" diye konuştu.

KOBİ'ler için maliyet yönetiminin öneminin farkında olduklarını belirten Aydoğan, işbirliği programına bankacılık ürün ve hizmetlerindeki maliyetleri önemli ölçüde azaltacak kalemlerin de eklendiğini vurguladı.

Aydoğan, Türkiye'nin küresel rekabette güçlenmesi ve öne çıkması için en temel gerekliliklerden birinin, istikrarlı ve yenilikçi yatırımların hayata geçirilmesi olduğunu belirtti. 

KOSGEB veri tabanına kayıtlı, güncel KOBİ beyannamesinin onaylı işletmelerin avantajlı koşullarla kredilerden yararlanmak için gerekli belgeleri sağlayarak Vakıfbank şubelerine başvurmaları gerekiyor. 

Bankanın değerlendirme kriterlerine göre krediye uygun bulunan ve KOSGEB resmi sitesindeki bilgilerine göre kurum desteklerinden yararlanma şartlarını taşıyan işletmeler, gerekli teminatları ve diğer kredi kullanım koşullarını sağladıktan sonra krediyi alabilecek.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANKARA’da Stratejik Sektörler İçin 1 milyon TL Hibe Başvurusu Yeni Çağrı

ANA SÖZLEŞME ÖRNEKLERİ

Teknokent Destekler ve Teşvikleri