Yeni Nesil Yazar Kasa Kullanımına Ne zaman Başlanacak?


Yeni Nesil Yazar Kasa Kullanımına Ne zaman Başlanacak?

Faaliyetlerinde seyyar EFT-POS cihazı kullanan mükellefler 1/1/2013 tarihinden itibaren bu cihazlar yerine EFT-POS özelliği olan yeni nesil yazar kasa kullanmak zorundadırlar. Yol kenarı otopark hizmeti veren mükellefler, faaliyetlerinde 1/1/2013 tarihinden itibaren EFT-POS özelliği olan yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanmak zorundadırlar.  


Son zamanlarda basında Yeni Nesil Ödeme Kayıt Edici Cihazlar ile ilgili çıkan haberler kamuoyunda Yeni Nesil Ödeme Kayıt Edici Cihazların kullanma başlandığına ve yazarkasa kullanan mükelleflerin EFT POS uyumlu Yeni Nesil Yazarkasa alacağına dair yanlış algılamalara neden olduğu olmaktadır.
Yeni nesil ödeme kaydedici cihazların kullanılmasına 01.07.2013 tarihinden itibaren kademeli olarak başlanacaktır.
Buna göre Yeni Nesil Yazarkasaların kullanım tarihleri aşağıdaki gibidir.
1. Mükellefler kullandıkları mevcut yazarkasaların mali hafızaları dolmadığı sürece 31.12.2015 tarihine kadar kullanabileceklerdir.
2. Mevcut yazarkasaların mali hafızalarının 01.01.2014 tarihinden itibaren dolması durumunda, cihaz hurdaya ayrılacak ve yerine Yeni Nesil Yazarkasa kullanılmaya başlanacaktır.
3. Yeni işe başlayan mükellefler 31.12.2015 tarihine kadar eski tip Yazarkasaları alıp kullanabileceklerdir.
4. İşyerlerinde yazarkasa kullanan mükelleflerden, faaliyetlerinde SEYYAR EFT POS cihazı kullananlar 1.7.2013 tarihinden itibaren SEYYAR EFT POS cihazlar yerine EFT-POS özelliği olan yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanmak zorundadırlar.
5. Yol kenarı otopark hizmeti veren mükellefler, faaliyetlerinde 1.7.2013 tarihinden itibaren EFT-POS özelliği olan yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanmak zorundadırlar.
6. 01.01.2016 tarihinden itibaren tüm Ödeme Kayıt Edici Cihaz kullanmak zorunda olan mükellefler, Yeni Nesil Yazar kasa kullanmaya başlayacaklardır

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANA SÖZLEŞME ÖRNEKLERİ

ANKARA’da Stratejik Sektörler İçin 1 milyon TL Hibe Başvurusu Yeni Çağrı

SGK İşKur Meslek Kodları 2018