Altındağ Belediyesi 100 Kadın Girişimci

Altındağlı kadınlar hayallerini gerçekleştirmek, kendi işlerini kurmak, için harekete geçti. 2005 yılından beri 25 mahallede kadın eğitim kültür merkezi açarak 55 bin kadının gelişiminde büyük rol sahibi olan Altındağ Belediyesi, iş kadınlarının yetişmesinde de önemli rol oynuyor.
Kadın istihdamının artırılmasını ve çalışma standartlarında farkındalık yaratılmasını hedefleyen “Kadınlar İçin Daha Çok ve Daha İyi İşler: Türkiye’de İnsana Yakışır İş İçin Kadınların Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında girişimcilik eğitimi alan 100 kadın, sertifikalarını aldı.
Türkiye’ye örnek olacak şekilde kadınların istihdamına yönelik çalışmaları sürdürdüklerini belirten Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Altındağlı kadınlar Belediyemizin sunduğu imkanları değerlendirerek iş kuruyor, üretime ve ülke ekonomisine katkı sağlıyor” dedi.
Altındağ Belediyesi’nin destekleri ile Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işbirliği ile yürütülen “Kadınlar için Daha Çok ve Daha İyi İşler: Türkiye’de İnsana Yakışır İş İçin Kadınların Güçlendirilmesi Projesi” sertifika töreni, Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Kültür Merkezi’nde yapıldı. Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Keleş, ILO Türkiye Ofisi Temsilcisi Ebru Özberk Anlı, İŞKUR İç Denetim Başkanı Cihat Demiralp ve girişimci kadınların katıldığı ödül töreninde başarılı kursiyerlere sertifikaları verildi.
Kadın istihdamının artırılmasını, kadınlar için “insana yakışır” iş olanakları sağlamayı hedefleyen  “Girişimcilik Destek Programları” kapsamında bugüne kadar toplam 400 kadın girişimci adayına, girişimcilik eğitimleri ve mentörlük destek hizmetleri  sağlandı. Altındağlı girişimci kadınlar, program dahilinde 32 saat temel girişimcilik eğitimi,  8 saat finans kaynaklarına erişim, işletmelerde sürdürülebilirlik eğitimi aldı.
Altındağ Belediyesi’nin 25 mahallede hizmet veren Kadın Eğitim Kültür Merkezleri’ndeki kadınların da katıldığı girişimcilik programında 100 kadın başarı göstererek iş hayatına ilk adımı attı. Sertifika almaya hak kazanan Altındağlı girişimci kadınlar, “Başka kadınlar da bu projeden yararlansın. Türkiye ekonomisine katkı sunsunlar” çağrısı yaptı.


Müşavirlik büromuz, iş kurma süreçlerinde, iş planı hazırlama ve sonrasında destek talep işlemlerinde girişimcilerin her zaman  yanındadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANA SÖZLEŞME ÖRNEKLERİ

ANKARA’da Stratejik Sektörler İçin 1 milyon TL Hibe Başvurusu Yeni Çağrı

KOSGEB ANKARA Girişimcilik Eğitimi Duyuruları