Eczane Nasıl Açılır?


Eczane Nasıl Açılır?

Eczane açmak için öncelikle, eczacılık üzerine 5 yıllık zorlu bir üniversite eğitimini tamamlamış ve diplomanızı almış olmasınız.


Nasıl Başlarım?

      • Eczane açacağınız konumu çok iyi belirlemelisiniz.Bunun için öncelikle hastaneler,sağlık ocakları gibi sağlık kuruluşlarının civarı seçilmeli.Eğer bu mümkün olmuyorsa,yaya ve araç trafiğinin fazla olduğu konumlar tercih edilmelidir.
      • İlaçlar için tedarikçi firmalar ile anlaşma yapmalısınız.Bunun için vaadesi uzun ödemelerde anlaşarak sermayenizi en aza indirebilirsiniz.
      • Eczane tasarımına özen gösterin.İnsanların, eczanenize girdiğinde rahat bir nefes alabileceği,temiz görünümlü ferah bir tasarım tercih edin.Tasarımınızda bu yüzden,beyaz ve yeşil tonda renkleri kullanabilirsiniz.


Maliyeti

İlaçlar için ödeyeceğiniz anlaşmanız dahilinde olacağı için onu hesaplamıyoruz. Dükkan kirası+iç-dış tasarım= Ortalama 15.000-20.ooo TL olacaktır. Bu ortalama rakamdır ve eczanenin ,bulunduğu şehre, konumuna ve tasarımına göre oldukça farklılaşmaktadır.Daha detaylı maliyet için bizimle iletişime geçebilirsiniz.


Şartlar ve Gerekli Belgeler

1-Eczane açmak için hiçbir sağlık sorununun olmadığını belirten en az 2. kademe sağlık kuruluşlarından alınmış sağlık raporu.

2-Sağlık Bakanlığının ön gördüğü koşullara uygun Eczacılık Fakültesi mezunu olduğuna dair “Eczacılık Fakültesi Diploması”

3-Eczane açacak eczacının biyografisi yani bugüne kadar okuduğu ve çalıştığı kurumların listesi

4-Eczane açacak eczacının eczane açmak için hiçbir engeli olmadığını ispatlayan “adli sicil kaydı”

5-4*6 ebadında 4 adet vesikalık fotoğraf

6-Eczane yapılacak yerin krokisi

7-Eczacılar Odasından alınacak “Uygunluk belgesi”

8-Eczane açılacak yerin en az 35m’2 alana sahip olması.


Uyarı

Diploma kiralayarak eczane açmak yasaktır. Diploma kiralayarak muvazaalı şekilde eczane açıldığının tespiti halinde yine 6197 sayılı Kanun’un 6. maddesi doğrultusunda ruhsatname iptal edilir ve eczacı 5 (Beş) yıl süreyle eczane açamaz. Ayrıca bu eczaneler halk sağlığını tehdit edeceği ve eczacılık etiğine de ters düşmesi sebebiyle eczaneler sadece bir eczacı tarafından kendi diploma ve özkaynakları kullanılarak açılabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANA SÖZLEŞME ÖRNEKLERİ

ANKARA’da Stratejik Sektörler İçin 1 milyon TL Hibe Başvurusu Yeni Çağrı

KOSGEB ANKARA Girişimcilik Eğitimi Duyuruları